Elektriker i Tønsberg | Nøtterøy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 fordeler med varmekabler

– Varmekabler er miljøvennlig

Varmekabler er ansett som en miljøvennlig løsning for oppvarming av bolig. Det er energimessig effektivt, spesielt om de er tilkoblet en smart termostat og strømstyringssystem. termostaten vil justere temperatur i kablene, samtidig som det vil skru av kabler om det er dyr strøm eller om totalforbruket overskrider et visst nivå. Systemet vil også skru på kablene når strømmen er billig og forbruket er lavere, noe som sparer både miljø og lommebok.

– Er veldig effektivt

Satt opp mot tradisjonelle veggmonterte ovner kan varmekabler spare deg for mellom 10-15% strøm. Dette krever imidlertid at varmekablene er plassert optimalt for å oppnå topp effekt. Se huseiernes landsforbund for mer informasjon.

– Har lang levetid

Varmekabler lever lenge og alderen har ikke noe å si på effektiviteten til varmekablene. Varmekablene har en forventet levetid på opp mot 50 år.

– Kostnadseffektivt å installere

På tross av at det er en litt større installasjonskost å legge varmekabler enn det er å kjøpe en veggmontert ovn, er selve strømsparingen og levetiden sammen to faktorer som gjør varmekabler til en fornuftig investering over tid.

– Jevn varmefordeling

Varmekablene gir en jevn fordeling av varme i gulvet, som igjen vil varme opp møbler, sko, føtter og luften i rommet.

– Gir bedre inneklima

Gulvvarme gir et bedre inneklima da du får en jevn varme i rommet som starter ved føttene dine, i tillegg slipper du å puste inn brente støvpartikler fra ovner som står i rommet.

– Usynlig

I motsetning til varmeovner ligger kablene skjult under gulvet, dette gjør at du ikke trenger å bekymre deg for at møbler skal stå inntil varmekilden og utgjøre brannfare. I tillegg er det estetisk praktisk da du står med mulighet til å plassere møbler slik du ønsker da det ikke ligger varmeovner i veien for noe.

– Lager ikke lyd

Varmepumper, vifter, oljeovner og summing fra vanlige ovner kan irritere om de er i oppholdsrom. Varmekabler er helt lydløse og du slipper bråket som mange andre varmekilder medbringer.

Termostat

Termo

Riktig valg av termostat er viktig om man skal oppnå mest mulig energieffektive varmekabler.  Termostaten  gir også mulighet til å raskt justere varmen i kablene. Det finnes nå smarte termostater som kan kobles opp mot strømstyringssystemer som varmer rommet når strømmen er billigst, les mer om dette under smarthus eller spør en av våre fagfolk om råd. 

 

Varmekabler eller varmefolie? 

 

Varmekabler                              Varmefolie

Er du usikker på om du trenger varmekabler eller varmefolie? Det er viktig å velge riktig.

Det er også viktig å ta hensyn til underlaget, rommets funksjon og størrelse.

Varmefolie er som regel lagt under parkett / laminat eller annet brennbart materiale og skal ikke overskride 60W per kvadratmeter. Andre fordeler med varmefolie er at den kommer på rull i forskjellige bredder. Lengden tilpasses enkelt ved å klippe til den lengden man trenger. 

I betong eller annet ikke brennbart materiale eksempelvis på badet eller i kjelleren er det vanlig med 130-150W per kvadratmeter. Her er det også viktig å tenke på isolering, ingen eller dårlig isolering vil føre til varmetap. Eksempelvis i etasje over en råkjeller vil det være betydelig varmetap om det ikke er godt nok isolert under kablene. 

Det er krav til jordfeilbryter med utløserstrøm på 30mA. 

Det er flere hensyn å ta med i betraktning når man skal installere varmekabler eller varmefolie, derfor anbefaler vi å avtale en befaring med en av våre fagfolk som kan gi ekspertråd på hva som lønner seg mest for ditt prosjekt. Vi har gratis og uforpliktende befaring.

Priser: 

Varmekabler: ca 800-1000 Kr per kvadratmeter

Varmefolie: ca 1000 Kr per kvadratmeter

prisene er et estimat inkludert installasjon, dette kan avvike om det er særegne utfordringer ved jobben som gjør at det tar lengre tid med selve installasjonen. 

Andre ting som er verdt å vite

Anbefalt makstemperatur på varmekabler eller varmefolie der gulvet er av parkett, laminat eller et annet materiale som er brennbart er 27*C. 

Store tepper med med tett flate mot gulv, eller større møbler med stor kontaktflate mot gulvet kan gjøre at temperaturen overgår anbefalt makstemperatur på 27*C.

Er det ikke tilstrekkelig med isolering vil ikke varmekablene gi maksimal effekt ut i rommet. 

Varmefolie som ligger rett under gulvet har en rask oppvarming. 

Varmekabler som ligger støpt i betong bruker betraktelig mer tid på å svinge i temperatur på grunn av betongens termiske masse. 

Nattsenking av temperatur kan spare mye på strømregningen om man senker temperatur i gulvet i 3 timer eller mer. Det anbefales å senke temperatur på natten med 4-5 grader i gulvet. Senker man temperaturen for mye vil varmekablene eller folien måtte bruke mye energi på å få tilbake varmen, da vil verken komfort eller besparelser være tilfredsstillende. 

Det finnes strømstyringssystem som lar deg styre alt fra telefonen din, les mer om smart strømstyring.  

 

Hvor jobber vi?

Med hovedsete i Borgheim sentrum, i Færder kommune leverer vi tjenester på Tjøme / Nøtterøy (Færder), Tønsberg, Sandefjord og Horten. 

Benytt kontaktskjema nedenfor eller ring oss for en hyggelig samtale om hvordan vi kan hjelpe deg å oppnå en optimal elektrisk hverdag.