Belysningen kan være avgjørende for trivselen

Riktig valg av lys har mye å si for stemningen både innendørs og utendørs, i hjemmet, på hytta og på jobb. 

 

Har du planer om å pusse opp i hjemmet? 

Dersom du planlegger oppussing i hjemmet er det en gylden mulighet for å få optimalisert belysningen av rommene med hjelp av profesjonelle lyskonsulenter. Nøtterøy Elektriske har lang erfaring med å jobbe sammen med lyskonsulenter, og vi kan bringe med konsulent kostnadsfritt til befaring. Ved god planlegging vil vi for det første kunne skjule anlegget og samtidig montere lys i rommene der de gir mest effekt og ser estetisk best ut. Vi samarbeider med Norlux AS som har lang erfaring innen belysning og har proffe lyskonsulenter til disposisjon. Norlux.com

 

 

Lysplanlegging 

Lysplanlegging er aktuelt om du bygger ny bolig, pusser opp, eller bare trenger mer lys i boligen din. En lysplan har estetikk, funksjon og miljø i fokus. God planlegging av lys vil gi designmessige fordeler, samtidig som du får utnyttet lyset til det fulle uten å bruke unødvendig energi. 

I en bolig er det rom med forskjelligge funksjoner, og det gir store fordeler å planlegge deretter. Bad, kjøkken, soverom og stuen din har for eksempel like forskjellige funksjoner som de har behov for forskjellige lysplaner. Samtidig er det veldig hendig å ha muligheten til å styre lysfunksjoner i de forskjellige sonene etter behov. Om det er vinter eller sommer vil du ha behov for mer eller mindre lys. Om det er filmkveld er det fint å kunne sette på stemningsmodus, eller hvis det er behov for strømsparing vil du enkelt kunne slå på strømsparingsmodus. 

Styr lyset både innendørs og utendørs fra en APP

Med smarthusløsninger kan du styre alt i hjemmet ditt fra telefon eller nettbrett via en APP, det inkluderer selvfølgelig belysningen også. Det er enkelt å stille inn forskjellige lysmoduser som ofte brukes, for eksempel filmkveld, middag, nattmodus, vinter eller sommermodus. 

Dersom du har  koblet inn en smartløsning vil du hele tiden ha full oversikt og kontroll over forbruk, det gir muligheter til å spare energiforbruket. 

  • Belysning
  

Belysning og næringsliv

For næringsliv er lysplaner minst like viktig. For dårlig belysning i et kontorlandskap kan gjøre ansatte trøtte og slappe. For sterk belysning i en kaffebar kan redusere en avslappende og koselig atmosfære en kaffegjest gjerne vil ha. Enten om det er små eller store rom, næringsbygg, butikk eller kafe, belysningen spiller en viktig rolle. Ved bruk av profesjonelle lyskonsulenter vil du sikre deg en optimalisert lysplan der funksjon og design snakker samme språk. Nøtterøy Elektriske AS kan stille med lyskonsulent kostnadsfritt.